• Bodekull Gospel & Jazz Orchestra : Bodekull GJO meets Samuel Ljungblahd
Att soulsångare trivs med storband är inget nytt. Och samtidigt som det här mötet, med sina rötter i soul, jazz och gospel, andas Motown och sent 60-tal är det ändå något alldeles nytt.
Bodekull Gospel & Jazz Orchestra har under de senaste åren utvecklat ett eget sound och ett eget sätt att förhålla sig till storbandstraditionen, något som den här skivan verkligen är ett prov på. Här märks influenser både från Thad Jones och Ray Charles och en lust att skapa något nytt, något svängigt och fyllt av glädje och energi.
Bodekull Gospel & Jazz Orchestra och Samuel Ljungbladh mötes för första gången våren 2009 och det blev ett möte som gav mersmak och har resulterat i flera konserter sedan dess. Därför känns det narturligt att bandets tredje skiva tar ett steg närmare soulen tillsammans med Samuel. Skivan innehåller förutom titelspåret "You've got a friend", som blivit något av Ljungbladhs signaturmelodi, flera av Samuels orignalkompositioner, men också musik skriven av Anna Weister Andersson som är en av bandests sångare och Andreas W Andersson en av svenska jazzscenens mest unika röster och tillika bandets leadsaxofonist.
Men allt är inte nyskiven musik utan även odödliga klassiker ur både Ray Charles och Stevie Wonders repertoar framförs i nya arrangemang.

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt
Captcha

Bodekull Gospel & Jazz Orchestra : Bodekull GJO meets Samuel Ljungblahd

  • ISBN:
  • Utgivningsår: 2010
  • Artikelnummer: CDM1199-0020
  • Tillgänglighet: 2
  • 99 kr


Taggar: Bodekull GJO meets Samuel Ljungblahd