• Tärnvind, Andreas (fd Petersson) : Markusevangeliet
Välkommen till Markusevangeliet på rap! Skivan du nu har i handen är resultatet av en galen idé jag fick för några år sedan. Under många år hade jag jobbat med att återge bibelberättelser genom bl.a. drama, sång, bilder och film. Jag upptäckte då att flera av barnen som jag träffade nästan aldrig läste Bibeln eftersom det var "tråkigt" eller att de "inte hade tid". Detta ledde till att jag började försöka hitta något annat sätt för barnen att få tillgång till Bibeln och alla de fantastiska berättelserna. Kanske skulle barnen kunna lyssna på Bibeln istället för att läsa den, tänkte jag. Och då på ett språk som är mer anpassat för dem. Eftersom jag visste att musik, rytm och rim kan göra att man både lär sig snabbare och kommer ihåg saker bättre, kom jag till slut fram till att ville göra Bibeln på rap.
Då hela Bibeln skulle bli ett alltför stort projekt valde jag att koncentrera mig på Bibelns huvudperson - Jesus. Och eftersom Han tydligast presenteras i de fyra evangelierna valde jag att utgå från Markusevangeliet, som ju är det kortaste av dem. Jag började i kapitel ett och satt med flera bibelöversättningar uppslagna framför mig för att försöka få en så hel bild av berättelsen som möjligt. När jag många månader senare till slut var klar lät jag fyra vänner som studerat teologi läsa igenom texterna så att jag inte missat eller missförstått något viktigt. Under tiden hade jag också låtit min musikkompis Magnus Boqvist börja skapa beats och ljud i sin studio här i Göteborg. Slutligen spelade vi in alla texter tillsammans med musiken och idag finns alla låtar både på skiva och på webben.
Min önskan är att dessa sexton låtar kan få vara ett komplement till din bibelläsning. En ljudbibel som du kan lyssna på när det känns "tråkigt" att läsa eller när du inte hinner. Kanske när du sitter på bussen till skolan, ligger i en hängmatta på sommaren eller som det sista du gör innan du somnar. Du är jättevälkommen att höra av dig och berätta om hur och när du använder Markusevangeliet på rap. Glad lyssning!

Andreas Tärnvind

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt
Captcha

Tärnvind, Andreas (fd Petersson) : Markusevangeliet

  • ISBN:
  • Utgivningsår: 2012
  • Artikelnummer: CDM9908-2026
  • Tillgänglighet: 5
  • 99 kr


Taggar: Markusevangeliet