• Antologi : Några till evangelister
”Några till evangelister.” Är inte alla kristnas uppdrag att berätta om tron? Jo, men evangelisterna är nog de som är särskilt kallade att aldrig ge sig själva eller någon annan ro, oavsett om vi tycker oss leva i väckelsetider eller inte. Det finns alltid en till som behöver höra att det inte är kört för den här gamla världen eller för en enda liten människa. I boken som Equmeniakyrkans evangelister och andra med insikt i evangelistarbetet skrivit riktas blicken både bakåt och framåt. I år är det 100 år sedan den förste evangelisten anställdes i Svenska Missionsförbundet. Det är svårt att inte beröras av lidelsen när man läser om dem som banade väg i början av förra seklet. Man kan känna stolthet över att det är fråga om ett så ”helt” evangelium, där också sociala insatser är mycket väsentliga. Det handlar om upprättelse för hela människan, då som nu. Vi möter i boken krogevangelister, gatuevangelister och evangelister som arbetar i församlingar, i företagsvärlden och i den kriminella världen.
Vår bön är att det vi tänkt, bett och skrivit i vår bok skall vara en tändande gnista. Uttrycket ”Några till evangelister” betyder inte att kvoten är fylld. Långt där ifrån!

Redaktionsgrupp: Liselotte J Andersson, Britta Hermansson, Carl-Olov Hultby & Torsten Åhman Förutom redaktionsgruppen är boken skriven av bl a: Rune W Dahlén, Niclas Piensoho, Marcus Olson och Runar Eldebo.
Specifikation
Bindning Inbunden
Sidor 191

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt
Captcha

Antologi : Några till evangelister

  • ISBN: 9789187283208
  • Utgivningsår: 2013
  • Artikelnummer: BOBR59-6781
  • Tillgänglighet: 1
  • 199 kr


Taggar: Några till evangelister