• Eriksson, Therese : Möt mig som jag är
”Till en början tror jag det mest handlade om att göra de obegripliga känslor jag hade mer begripliga. Ett sår på handleden som gör ont är lättare att hantera än en konstig smärta inombords.” – Johanna
Fler och fler tonåringar och unga vuxna i Sverige skadar sig själva. De flesta gör det bara en eller ett par gånger, men för andra följs den första skadan av en till, och en till, och en till – de hamnar i ett självskadebeteende.
De senaste femton åren har vårdpersonal och forskare sett en kraftig ökning av detta beteende, och många unga vittnar om en allt sämre psykisk hälsa. Symtomen håller sig inte isolerade till skolan eller hemmet – självskadebeteende förekommer överallt där ungdomar finns.
Varje år är ungefär var tredje åttondeklassare konfirmand i något av de kristna samfunden, och det ger kyrkan en unik kontakt med landets tonåringar.
”Att vara i kyrkan gav mycket styrka och hopp. Det fyllde de tomma hålen inombords.” – Nicole
Möt mig som jag är riktar sig till vuxna, anställda och ideellt engagerade, som möter ungdomar i kyrkan. Thérèse Eriksson förklarar vad självskadebeteende är, vad det kan bero på, vad det kan leda till – och hur vuxna kan hjälpa unga som mår dåligt. Hon delar med sig av konkreta tips på hur man kan stötta någon som skadar sig själv, och både unga som har skadat sig själva och vuxna som arbetar i församlingar berättar om sina erfarenheter.
Specifikation
Bindning Inbunden
Sidor 186

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt
Captcha

Eriksson, Therese : Möt mig som jag är

  • Tillverkare Libris
  • ISBN: 9789173873345
  • Utgivningsår: 2014
  • Artikelnummer: BOBR53-K6869
  • Tillgänglighet: 2
  • 199 kr


Taggar: Möt mig som jag är