• Bengtson, Erik : Amish
Vägen svänger kraftigt och sikten är skymd för någon sekund: en kornblixt genom huvudet, en isvind genom bröstkorgen och allt är hänt i detta ögonblick, och han har kört på en grå och svart hästdragen vagn bakifrån. Vagnen har förlorat ett hjul, vinglar till och styr iväg över vägbanan, kanar in i räcket, blir liggande på sidan. Han sluter ögonen och lägger pannan mot ratten.... Det har aldrig funnits några amish i Maryland, inte vad han vet, i alla fall. Inga i Cecil County. Vad gör de här? Paul Morton har varit busschaufför i Baltimore i tjugo år, men när hans vän blir kallblodigt mördad mitt på dagen flyr han storstaden och flyttar till Cecil County för att finna ro och frid. Här i det underbart vackra landskapet finns allt det han längtar efter men också de nyinflyttade, de annorlunda -- amishfolket.
Paul Mortons första möte med amish blir dramatiskt, men väcker en stark nyfikenhet. Han vill komma nära dessa människor som är så vänliga men som har så underliga och gammalmodiga ideal. Eli Eicher och hans vackra syster Miriam blir hans vänner, och en dag inser han att han är förälskad. Miriam är kvinnan han vill dela sitt liv med. Finns det någon möjlighet för henne att lämna sitt inrutade liv -- eller för honom, en "Englenner", att bli en del av amishkulturen?
Samtidigt som Paul Morton lär känna amishfolket har andra svårt att acceptera dem och deras livsstil. Men ingen kan förutse den ohyggliga tragedi som snart kommer att drabba amishfolket.
Specifikation
Bindning Inbunden
Sidor 190

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt

Bengtson, Erik : Amish

  • ISBN: 9789171959621
  • Utgivningsår: 2008
  • Artikelnummer: BOBR53K4881
  • Tillgänglighet: 1
  • 199 kr


Taggar: Amish