• Allender, Dan B. : Kränkt som barn
Boken är riktad till brottsoffer med tonvikten på kränkning av sexuell natur. Den är samtidigt lika värdefull för den som vill bistå ett brottsoffer eller för den som vill lära sig mer i ämnet. Boken innehåller också en arbetsdel som är utformad för själv- eller gruppstudium.

Dr Johan Holmdahl säger:
”Dr Dan B. Allender behandlar något av det känsligaste och sköraste som finns i det mänskliga psyket, nämligen vår sexualitet. Hur sårbar den är kanske vi inte funderar så mycket över. Men när den utsätts för övergrepp i en eller annan form är konsekvenserna inte sällan allvarliga. Boken tar upp de olika mekanismer och försvarsstrategier som utlöses vid övergrepp i allmänhet och sexuella övergrepp i synnerhet. Konsekvenserna styr vårt beteende i alla relationer. De förhindrar det kärleksfullt utgivande liv vi är avsedda till. Vägen till återupprättade relationer med Gud, med andra och med det egna jaget kan vara både smal, snårig och brant. Med ärlighet som riktmärke går den genom minnenas förvirrande djungel, fylld av sorg, skam och vrede. Ur smärtan växer hoppet om ett levande liv i förtröstan på Honom som sa: ’Jag är Vägen, Sanningen och Livet.’ Till Dig som själv har blivit kränkt, till Dig som försöker hjälpa vill jag på det varmaste rekommendera denna bok.”

”I detta starka och gripande verk sätts människans smärtsamma erfarenheter i relation till en kärleksfull Gud. Med professionell skicklighet och andlig insikt grundad på egen erfarenhet förenar dr Allender sin djupa förståelse för det sexuella övergreppets dynamik med en praktisk tillämpning av den kristna trons sanningar. En utmärkt och högaktuell bok!
–John Powell, Fil.dr, Professor vid Counseling Center, Michigan State University.
Specifikation
Bindning Häftad
Sidor 487

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt

Allender, Dan B. : Kränkt som barn

  • Tillverkare KM & Bornelings
  • ISBN: 9789173171014
  • Utgivningsår: 2009
  • Artikelnummer: BOBR88-K5320
  • Tillgänglighet: 1
  • 199 kr


Taggar: Kränkt som barn