• Bailey, Faith Coxe : D.L. Moody.Dalen där hemma och världen där ute

Dwight Lyman Moody har gått till historien som en av de främsta evangelisterna i modern tid. Hans stora väckelsemöten i USA och Europa är legendariska. Hans förkunnelse har fångat tusenden - och frigjort dem. Den gnista han hade tände även andra, och han utövade ett välsignelserikt inflytande på sin samtid. Vår tid har haft möjlighet att lära känna honom bland annat genom den rika litteratur som skrivits av honom och om honom.

Faith Coxe Bailey har gott om biografiskt stoff. Boken om väckelsepredikanten D L Moody har blivit en spännande och intressant biografi. Den beskriver inte bara den stora predikanten, vi kan följa Moody redan från tidiga år. Han var inte alltid en kämpe i andens värld. Tonåringen Dwight Lyman Moody var som tonåringar mest. Men Gud mötte honom en dag och gjorde honom till den man han blev. Han drogs till den stora världen där ute och upplevde dalen där hemma som alltför trång. Han ville ha liv och rörelse och ett spännande liv. Han fick det, men på ett helt annat sätt än vad han väntade sig då.

Boken om D L Moody är ett stycke väckelsehistoria, men inte bara historia. Den har med sig något av väckelsens ande och gnista. Den tillför läsaren något värdefullt. Här finner man en hel del om den store predikanten, som är helt okänt för de flesta. Man möter inte bara mannen i predikstolen, utan människan D L Moody. Och man påminns om hemligheten i att Guds ord hade så stor framgång genom honom.

Specifikation
Bindning Inbunden
Sidor 187
Skick VF-NM

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt

Bailey, Faith Coxe : D.L. Moody.Dalen där hemma och världen där ute

  • ISBN: 9153650298
  • Utgivningsår: 1979
  • Artikelnummer: ANT7463
  • Tillgänglighet: 4
  • 40 kr


Taggar: Faith Coxe Bailey, D.L. Moody